Koszyczek z parmezanu . Wygląda bardzo estetycznie i do tego jest smaczny . Miłośnicy sera nim na pewno nie pogardzą. Składników do takiego koszyczka wiele nie potrzeba a przygotowanie jego zajmuje niewiele czasu.
Składniki :
parmezan około 6łyżek
Rogrzewamy dobrze patelnie. Najlepiej taka , do której nie bedzie przywierać . Rozypujemy parmezan na kształt koła.
Smażymy , aż ser się rozpuści i leciutko przyrumieni.
Wyłączamy palnik, odczekujemy chwilę, a następnie przy pomocy szpatułki przekładamy ser na odwrócony wcześniej słoiczek
Zostawiamy do chwili, kiedy ser nie stwardnieje.
Można je napełniać kuleczkami mozzarelli, robić przystawki na wielkanoc . U mnie takie koszyki mają różne formy , w zależności do czego mam ich używać
Smacznego :)
na tym zdjeciu w wersji podłużnej pod kiełbaskę
Komentarze
Prześlij komentarz