Naleśniki low carb / lchf / ketogeniczne/gluten free Składniki na okolo 5 naleśników : Masa naleśnikowa : 6 jajek 60 ml śmietanki 36% lub mleka kokosowego (gęstej części ) łyżka mąki migdałowej lub kokosowej szczypta soli Nadzienie : twaróg tłusty lub półtlusty 200g mleko kokosowe 1 lyżka erytrol 3lyżki aromat waniliowy cynamon Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy na rozgrzanej patelni . Żeby naleśniki nnie przywierały , patelnie natłuścić olejem kokosowym. Gdy masa zetnie się, obracamy naleśniki na drugą stronę i smażymy przez chwilę . Twaróg rozdrabniamy widelcem , dodajemy mleko kokosowe, erytrol i aromat waniliowy . Dokładnie mieszamy . Smarujemy naleśniki otrzymanym nadzieniem , skladamy w trójkąt i posypujemy cynamonem. Smacznego ☺
Komentarze
Prześlij komentarz