Składniki :
- 1kg dobrej jakości mięsa wieprzowego
- 2 jajka
- 2 łyzki musztardy
- parmezan 50g
- Ser ementaler w kawałku około 150g
- ogórki konserwowe 4/5szt
- przyprawy : kminek, sól, pieprz,majeranek.(możecie dodać przyprawy do mięsa jakie tylko lubicie)
Mięso mieszamy z jajkami, musztardą , parmezanem i przyprawiamy . Dobrze zarabiamy. Foremkę wykladamy papierem do pieczenia . Wkladamy na spód połowę mięsa i na nim układamy wzdłuż kawałki sera ementaler i ogórki. Następnie układamy drugą część mięsa . Dobrze sklejamy ze sobą boki . Pieczemy w piekarniku nagrzanym na 190st przez 45min. Ja przez 30min piekę mięso przykryte papierem do pieczenia. Po tym czasie zdejmuje i kolejne 15min piekę bez. Robię to celowo,żeby otrzymać chrupiący wierzch.
Smacznego
Komentarze
Prześlij komentarz