Przejdź do głównej zawartości

Pulpety wieprzowe w boczku




  • 500g dobrej jakości mięsa wieprzowego 
  • 1 jajko
  • 1 łyżka musztardy 
  • parmezan 50g
  • boczek wędzony w plasterkach 2op ( poniżej zdjęcie )
  • Ser ementaler w kawałku 
  • ogórki konserwowe 4szt 
  • przyprawy : kminek, sól, pieprz,majeranek.(możecie dodać przyprawy do mięsa jakie tylko lubicie)

Mięso mieszamy z jajkiem, musztardą , parmezanem i przyprawiamy . Dobrze zarabiamy. Ser ementaler i ogórki  kroimy w kostkę . Z mięsa formujemy kulki i w każdą z nich wciskamy w środek kostkę ogórka i sera. Całość zawijamy boczkiem wędzonym.  Układamy w formie na muffiny. Pieczemy w  piekarniku nagrzanym na 190st przez 25min. 

Smacznego




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Naleśniki lchf / low carb / bez mąki

Naleśniki low carb / lchf / ketogeniczne/gluten free Składniki na okolo 5 naleśników :  Masa naleśnikowa :  6 jajek 60 ml śmietanki 36% lub mleka kokosowego (gęstej części ) łyżka mąki migdałowej lub kokosowej  szczypta soli  Nadzienie :  twaróg tłusty lub półtlusty 200g  mleko kokosowe  1 lyżka erytrol 3lyżki  aromat waniliowy  cynamon  Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy do uzyskania gładkiej masy. Smażymy  na rozgrzanej patelni . Żeby naleśniki nnie przywierały , patelnie natłuścić olejem kokosowym. Gdy masa zetnie się, obracamy naleśniki na drugą stronę i smażymy przez chwilę .  Twaróg rozdrabniamy widelcem , dodajemy mleko kokosowe, erytrol i aromat waniliowy . Dokładnie mieszamy .  Smarujemy naleśniki otrzymanym nadzieniem , skladamy w trójkąt i posypujemy cynamonem.  Smacznego ☺

Babeczki serowe

Składniki :  serek kremowy 4% 250g  jajka 2szt  skrobia kukurydziana 30g wiórka kokosowe 20g  aromat waniliowy  słodzik wedle uznania.  Wymieszać wszystkie składniki i do piekarnika na 20/25min w 180st. Czas zależy od piekarnika.  Babeczki można podać z polewą czekoladową  (ja dałam taki )

Roladki z piersi kurczaka i boczku

Roladki z piersi kurczaka i boczku  Składniki  na 5 roladek : Pierś z kurczaka pokrojona w plastry - okolo 600g  plasterki boczku wedzonego (ja kupuję gotowy krojony po 100g ) okolo 8plasterków ogórek konserwowy lub kiszony - 5szt  ser zółty w kawalku  okolo 60g  oliwa z oliwek 2lyżki  Pierś lekko rozbijamy . Ser kroimy na pałeczki . Na piersi układamy ogórek , ser i zawijamy . Zawiniętą pierś owijamy boczkiem . Ukladamy na rozgrzanej patelni na  oliwie z oliwek. Obsmażamy z jednej i drugiej strony po okolo 6minut .