Deser z mleka kokosowego, nasion chia i jabłek , posypany cynamonem i płatkami migdałów
Składniki na 2 porcje :
mleko kokosowe schłodzone -150g
jabłka średnie - 2 szt
płatki migdałowe - 20g
Nasiona Chia - 40g
cynamon - malutka łyżeczka
Schłodzone mleko kokosowe wymieszać dzień wczesniej z nasionami chia i zostawić na noc w lodówce . Następnego dnia wyjąć z lodówki . Naszykować dwie szklanki lub dwa pucharki . Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z cynamonem . Na dno szklanki nakładać po kolei: mleko kokosowe , jabłka , znów mleko kokosowe i jabłka. Ostatnią warstwę ( powinny być jabłka )posypujemy cynamonem i platkami migdałowymi. Smacznego 🍎🍏🍨🍎
Składniki na 2 porcje :
mleko kokosowe schłodzone -150g
jabłka średnie - 2 szt
płatki migdałowe - 20g
Nasiona Chia - 40g
cynamon - malutka łyżeczka
Schłodzone mleko kokosowe wymieszać dzień wczesniej z nasionami chia i zostawić na noc w lodówce . Następnego dnia wyjąć z lodówki . Naszykować dwie szklanki lub dwa pucharki . Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać z cynamonem . Na dno szklanki nakładać po kolei: mleko kokosowe , jabłka , znów mleko kokosowe i jabłka. Ostatnią warstwę ( powinny być jabłka )posypujemy cynamonem i platkami migdałowymi. Smacznego 🍎🍏🍨🍎
Komentarze
Prześlij komentarz